MOJ OMILJENI KOLAČ SA VIŠNJAMA

Iz bilježnice....nisam ga dugo pravila, kako su višnje dobro rodile i on je došao na red :))



Sastojci

    Biskvit
    3 jaja
    1 dcl šećera
    1 vanilin šećer
    1 dcl mlijeka
    1 dcl ulja
    3 dcl oštrog brašna
    1 prašak za pecivo

    Fil
    60-70 dkg očišćenih višanja
    2 dcl šećera
    9 dcl vode
    2 pudinga od vanilije

    Ukras
    3 vrečice šlaga ili 1/2 l tekućeg vrhnja za šlag

    Glazura
    10 dkg tamne čokolade
    ulje




Priprema

    1.    Jaja, šećer, mlijeko i ulje izmiksajte da se otopi šećer.
    2.    Dodajte brašno sa praškom za pecivo i dobro izmiksajte.
    3.    Biskvit stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
    4.    Pecite na 160-170 C 20 -30 minuta, dok biskvit lijepo porumeni.
    5.    Dok se biskvit peče, očišćene višnje stavite  kuhati u 7 dcl vode sa 2 dcl šećera /. Kada zakuha kuhajte  5 minuta da malo omekane.
    6.    2 pudinga izmješajte sa 2 dcl vode, da nema grudica.
    7.    U višnje ukuhajte puding, sve zajedno kuhajte još 1-2 minute, vruće prelijte preko biskvita. Kolač držite u tepsiji.
    8.    To sve ohladite.
    9.    Na ohlađeno stavite izlupani šlag i dobro ohladite.
    10.    Na šlag možete staviti čokoladnu glazuru ako želite.
    11.    Veličina tepsije je 38x22.
    12.    Dobar tek !
    13.    Da nadopunimm recept, očišćene višnje možete samljeti sa štapnim mikserom, dobiti ćete glatku smjesu koju ukuhajte u puding, višnje neće ispadati, kada režete kolač.

Posluživanje
Poslužite se i uživajte u kolaču nakon što se dobro ohladio.



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar