Iz bilježnice....nisam ga dugo pravila, kako su višnje dobro rodile i on je došao na red :))
Sastojci
Biskvit
3 jaja
1 dcl šećera
1 vanilin šećer
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
3 dcl oštrog brašna
1 prašak za pecivo
Fil
60-70 dkg očišćenih višanja
2 dcl šećera
9 dcl vode
2 pudinga od vanilije
Ukras
3 vrečice šlaga ili 1/2 l tekućeg vrhnja za šlag
Glazura
10 dkg tamne čokolade
ulje
Priprema
1. Jaja, šećer, mlijeko i ulje izmiksajte da se otopi šećer.
2. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i dobro izmiksajte.
3. Biskvit stavite u namazanu i brašnom posutu tepsiju.
4. Pecite na 160-170 C 20 -30 minuta, dok biskvit lijepo porumeni.
5. Dok se biskvit peče, očišćene višnje stavite kuhati u 7 dcl vode sa 2 dcl šećera /. Kada zakuha kuhajte 5 minuta da malo omekane.
6. 2 pudinga izmješajte sa 2 dcl vode, da nema grudica.
7. U višnje ukuhajte puding, sve zajedno kuhajte još 1-2 minute, vruće prelijte preko biskvita. Kolač držite u tepsiji.
8. To sve ohladite.
9. Na ohlađeno stavite izlupani šlag i dobro ohladite.
10. Na šlag možete staviti čokoladnu glazuru ako želite.
11. Veličina tepsije je 38x22.
12. Dobar tek !
13. Da nadopunimm recept, očišćene višnje možete samljeti sa štapnim mikserom, dobiti ćete glatku smjesu koju ukuhajte u puding, višnje neće ispadati, kada režete kolač.
Posluživanje
Poslužite se i uživajte u kolaču nakon što se dobro ohladio.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar