Nadjeveni krumpir
Sastojci:
-8 komada krumpira podjednake veličine
-20 dkg šampinjona ili vrganja
-1 glavica luka
-10 dkg sira(trapista ,edamera i sl.)
-peršin,češnjak,sol,papar
-1 žličica Vegete
-bešamel umak
Priprema:
Izaberite krumpire podjednake veličine ,ogulite ih i napola skuhajte
Kad su dopola kuhani prerežite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu da dobijete oblik lađice koje ćete kasnije puniti
Luk sitno narežite ,stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti pa dodajte narezane gljive koje imate i dinstajte dok ne budu gotove.
Posebno napravite bešamel umak na načina na koji ga i inače radite(marg. ili putar,brašno, mlijeko)
U još topli bešamel umak dodajte naribani ili na kockice narezani sir, dinstane gljive te sol, papar, peršin i češnjak u količinama po vlastitoj želji te jednu žličicu "Vegete"
Tom smjesom punite izdubljene krumpire, poslažite ih u protvan ili vatrostalnu posudu(svejedno)i pecite u pećnici oko 20-tak minuta…tek toliko da dobiju zlaćanu boju
Dobar vam tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar