Posna keks torta





Sastojci:

     500g Posnog keksa
     1 dl Soka od pomorandze

Fil 1:

     3 Pudinga od vanile
     6 kas. kristal secera
     1 l Gaziranog soka od pomorandze
     200 g Margarina
     150 g Secera u prahu

Fil 2:

     2 Pudinga od jagode
     6 kas. Secera
     6 dl Soka od jagoda
     1 kesica posnog slaga




Ukrasavanje:

     2 kesice Posnog slaga
      seckani orasi i mlevena cokolada za kuvanje

    Fil 1: Izmesati pudinge od vanile sa tri kasike secera i sa malo gaziranog soka, a ostatak soka zaseceriti preostalim secerom, pa staviti na vatri da prokljiuca i skuvati puding, uz stalno mesanje i ostaviti da se ohladi.
    Fil 2: Izmesati pudinge od jagode sa 3 kasike secera i malo soka od jagode.preostali sok pomesati sa kasike secera i zagrejati na vatri do kljucanja.Skuvati potom puding uz stalno mesanje i ostaviti da se ohladi.
    Penasto umutiti margarin i prah secer, dodati zuti fil (od vanile) i zajedno dobro umutiti.
    Umutiti kesicu slaga sa vodom, dodati roze fil (od jagode) i zajdeno dobro umutiti.
    U dublju, cetvrtastu posudu staviti red keksa prethodno kratko umocenog u sok od pomorandze, a preko izliti polovinu kolicine zutog fila.Potom ide red keksa namocenog u sok od pomorandze, pa preko izliti roze fil.Preko poredjati red namocenog keksa, pa izliti drugu polovinu zutog fila.Zavrsiti redom keksa bez umakanje u sok.
    Umutiti 2 kesice slaga sa hladnom vodom. Premazati tortu slagom i ukrasiti po zelji. Ostaviti u frizideru da se filovi dobro stegnu, a keks omeksa.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar