RUČAK NA BRZINU PILEĆI CORDON BLEU





Posto moja djeca obozavaju piletinu na svaki nacin u mojoj se kuci piletina priprema na "milion" nacina :-)



Sastojci

    4 komada pilecih prsa
    1 mala kasika bijelog luka u prahu
    1/2 male kasike bibera
    1 mala kasika soli
    1 mala kasika suhog persuna
    5 kasika senfa
    8 snita tanko sjecene sunke

    8 snita tanko sjecenog sira(ako nemate tanke snite sira mozete ga rezati na 8 stapica oko 1 cm debljine)
    2 jajeta
    1/4 solje mlijeka
    1.5 solja krusnih mrvica
    3-4 kasike ulja




Priprema

    Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade.Svaki komad istuci/rastanjiti ravnom stranom cekica za meso izmedju dvije plasticne folije.
    Pomijesati sol,bijeli luk,biber i persun i staviti preko svake snicle.Po mogucnosti ostaviti da odstoji u zacinima oko sat vremena.

    Svaku sniclu premazati sa malo senfa,staviti sunku i sir pa zarolati u rolnu.
    Svaku rolnu umociti u mjesavinu jajeta i mlijeka ,pa zatim uvaljati u krusne mrvice
    Redati rolnice na podmazanu tepsiju.Na kraju kasikom poprskati svaku rolnicu sa malo ulja ,ili ako imate ulje u spreju pospricati malo svaku rolnicu
    Rolnice peci na 210 stepeni oko 35 minuta.

    Izvor:  www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar