SOČNA ROZENA TORTA S JABUKAMA I VANILIJOM

Tanke kore premazane kremom od vanilije i kremom od jabuka čine savršeno osvježavajuću i mekanu rozenu tortu, koja će se topiti u vašim ustima.




Sastojci:

    Pakiranje od 10 rozen kora

Za vanilin kremu:

    4 pudinga od vanilije
    12 žlica šećera
    1,5 l mlijeka
    25 dag margarina

Za kremu od jabuka:

    70-80 dag očišćenih i narezanih jabuka
    3-4 žlice šećera
    3 dl vode
    2 pudinga od vanilije




Priprema:

    Za vanilin kremu skuhajte puding sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. U ohlađeni puding umiješajte mikserom izrađeni margarin.
    Za kremu od jabuka kuhajte nasjeckane jabuke s 1 dl vode i šećerom, 15-tak minuta, dok jabuke ne omekšaju. Tada ih zgnječite - štapnim mikserom ili gnječilicom za krumpir pa ukuhajte puding razmućen u ostataku vode. Kuhajte dok se krema ne zgusne pa ju ostavite da se hladi.
    Rozen kore naizmjence premažite žutom kemom i kremom od jabuka dok se ne potroše svi sastojci. Ostavite kolač da miruje preko noći i ukrasite po želji sa šlagom te poslužite.

Izvor, foto: recipeci.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar