Štrudla sa makom






Sastojci

SASTOJCI ZA TESTO

    600 ml mleka
    1 sveži kvasac
    1 kašika šećera
    1 mala kašičica soli
    200 ml ulja
    1 kg brašna

FIL

    200 gr maka
    300 - 400 ml mleka
    šećer po ukusu.




Način pripreme

    Potopiti kvasac sa malo mlakog mleka i ostaviti da se otopi.U veću posudu staviti brašno , šćer , so , ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakim mlekom.
    Testo ostaviti da naraste na toplom mestu.
    Dok testo odmara pripremiti fil.U mleko staviti šećer i mak pa malo prokuvati da se šećer otopi a mak malo nabubri.
    Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
    Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na četiri jednake jufke.
    Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati ohlađenim filom , urolati i ređati u podmazani pleh.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći
    Pečenu i ohlađenu štrudlu iseći na parčad i posuti prah šećerom.

Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar