TORTA KAO RUSKA KAPA I MNOGO BOLJA

 Fantazija od torte




Sastojci

      TIJESTO
     6 jaja
     6 žlica šečera
     8 žlica mekog brašna
     3 žlice kakaa
     2 žličice prašak za pecivo
     1 dcl mlijeka
     1 dcl ulja
     prstohvat soli
      ZA PRELITI KORE
     0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka
      KREMA
     2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
     8dcl mlijeka
     15 dkg šečera

     15 dkg bijele čokolade
     20 dkg maslaca
      GLAZURA
     100g čokolade
     60ml slatkog vrhnja
     1 žličica ruma
      kokos za ukrasiti stranice




Priprema

    Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
    Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
    Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
    Peci na 180 C oko 30 minuta.
    Ohladi i hladno prereži na pola.
    KREMA
    Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
    Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
    Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.

    Glazura
    Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
    Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
     Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
    Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
    Ohladite prije posluživanja.

    Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar