Torta za 100 - jako, jako je fina

Torta za 100

Mini jubilej sam zaboravila, ali zato vas za ovaj maxi častim jednom finom i laganom torticom, koja se ne pece. Napravite ju navečer da lakše dočekate jutro….i da ne dodjete u napast, jer mora prenoćiti u hladnjaku:)) a jako, jako je fina!





Sastojci

    Podloga
     400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.
     100 g maslaca
    Krema


     220 g svježeg posnog sira
     115 ml jogurta
     135 g šećera
     500 g mascarpone sira
     80 ml vrhnja za šlag
     malo kristalnog šećera za posipati pleh





Priprema

Vrijeme pripreme:
    30 min

    1    U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte.
    2    Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.
    3    Pola smjese utisnite prstima u pleh.
    4    Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.
    5    Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.
    6    Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.
    7    Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.
    8    Završite s preostalim mrvicama od keksića.
    9    Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar