Čokoladni kolač






Sastojci:

Za biskvit:

    120 g maslaca
    2 jaja
    8 žlica šećera
    4 reda čokolade
    200 g mljevenih oraha
    malo ribanog oraščića
    2 dl mlijeka
    8 žlica brašna
    1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:

    1/2 l mlijeka
    1 vrećica pudinga od vanilije
    100 g šećera u prahu
    1 vrećica vanilin šećera
    130 g maslaca
    100 g čokolade
    2 žlice ulja
    2 vrećice šlaga






Priprema:

Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja, maslac i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mlijeko.
2. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u pripremljenu smjesu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 °C.
4. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati uzdužno napola kako bi se dobile dvije jednake kore.

Krema:

1. Puding skuhati u pola litra mlijeka prema uputama s vrećice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i umiješati u ohlađeni puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenom kremom, prekriti drugom korom, a na nju nanijeti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljeno staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.

Izvor: Dobra hrana
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar