Domaće karamele






Sastojci

    250 g smeđeg šećera
    330 g belog šećera
    220 g putera
    200 ml kukuruznog sirupa, meda ili šerbeta u razmeri šećer:voda=2:1
    250 g slatke pavlake
    130 ml punomasnog mleka
    2 kašičice ekstrakta vanile






1. Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.
2. Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.
3. Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.

Izvor: stil.kurir-info.rs

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar