DOMAĆI KREM SLADOLED BEZ JAJA


...bez jaja…lagan i kremast..razveselite svoje drage…ovim finim sladoledom..godinama ga ovako radim..




Sastojci

    sladoled osnova
    3 slag pjene
    1 kiselo vrhnje
    3 vanil šećera
    300 ml vrhnja za slag
    200 ml mlijeka

    straciatela
    50-60 g nasjeckane tvrde cokolade

    cokolada
    5 zlica velikih kakao instant napitka
    5 zlica velikih cokolade u prahu ili 1 stangu otopljene tvrde
    50-60 g bijele nasjeckane cokolade

    vocni
    200-300 g ispasiranog (ili u komadicima) voca po zelji





Priprema

    1.    Slag pjene istuci s vrhnjem za slag i mlijekom (sve zajedno ), zatim umijesati kiselo vrhnje i van. secere i jos kratko izmiksati.
    Ako netko voli sladje moze staviti i malo secera. Podijeliti na 2 ili vise dijelova, ovisno koliko se vrsta radi.
    2.    Umijesati nasjeckanu cokoladu i izmijesati

    3.    Umijesati kakao i cok. u prahu i dobro izmijesati, na kraju umijesati bijelu nasjeckanu cokoladu.
    4.    Za vocni..u osnovni sladoled umijesati voce po zelji..
    5.    Zlicom vaditi smjesu i stavljati u plasticnu zdjelu ili manje zdjelice, staviti u zamrzivac oko 3 sata.

    Prije posluzivanja ostaviti na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.

    Kremast je i jako ukusan…umjesto kiselog vrhnja moze se staviti jogurt..obican ili vocni..bude jako fino…

    www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar