KREMPITA NA KEKSIMA





Sastojci

KREMA

1 l.mlijeka
2 kom.vanilin pudinga
3 žlice gustina ili oštrog brašna
150 g.šećera
4 kom. jaja – samo žutanjci
250 g.margarina

ŠAUM

 4 kom. jaja -samo bijelanci
200 g.šećera u prahu

OSTALO
 500 g.petit keksa
1 šalica skuhane crne zaslađene kave
  čep ruma





Priprema

PRIPREMA ŽUTE GLAVNE KREME

1  pudinge razmutiti u 3 dl mlijeka – od one litre, dodati gustin ili brašna, zajedno sa šećerom i žumanjcima , te skuhati po sistemu pudinga .
2  za sigurnost prebacim u novu posudu , (u slučaju da se desi i malo zagori ), povremeno promješati da se ne stvori gornja korica.
3  dobro izraditi margarin, te ga staviti u mlačnu smjesu.
4  nauljiti tepsiju srednje veličine ( ja slažem u onu od peči gdje mi stane 6×4 petit keksa koje slažem namočene u skuhanu kavu s rumom ( mogu se močiti i u mlijeku- ako su za malu djecu )
5  na kekse staviti žutu smjesu i poravnajte je.
6  ponovo na smjesu slagati namočene kekse, kao što je bio i donji red.



*ŠAUM*
1  šaum se može raditi na više načina kao ili kao
2  Krempita na keksima/slika/159580/
ja radim jednostavno , tako da u bijelanjke stavim prstohvat soli i dobro izradim u čvrsti snijeg , te polako sipam štaub šećer.Jednom sam se zabunila i stavila kristal i opet je bilo super , jer se valjda
rastopio polaganim sipanjem.Od 4 bijelanjaka nema velike visine, ali je čisto dovoljno
3  izrađeni šaum rasporedite po već namočenim keksima.
4  gore možete staviti po izboru strugane čokolade, ili glazuru .
5  tko ne voli šaum može staviti šlag i opet proizvoljno ukrasiti.


Posluživanje
Drugi dan je kolač ukusniji kad keksi opuste ( sve ovisi od proizvođaću keksa ).
npr. rađene od petit keksa ” koestlin “možete odmah konzumirati isti dan,
s time da ga bar dva sata ohladite u hladnjaku, jer je mnogo ukusniji.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar