NAJBOLJI RECEPT ZA ROLOVANE OBLATNE KADA JEDNOM PROBATE ZABORAVIT ĆETE OSTALE RECEPTE


Još jedan fini rolatić od svega par sastojaka, jednostavne i brze pripreme. Ovakvi recepti uvek dobro dođu za neke svečanije prilike, jer ne iziskuju mnogo vremena a kolač je efektan i veoma ukusan.



Sastojci

    200 gr marcipana
    100 ml slatke pavlake
    100 gr čokolade
    1 kašika meda

    1 puna kašika nutelle
    1 list oblatne




Priprema

    1.    Prvo pripremiti ganache krem:
    U šerpicu sipati slatku pavlaku i čokoladu izlomljenu na kockice. Staviti na vatru da se greje i mešati do tačke ključanja, tj. dok se čokolada potpuno ne istopi.
    Ostaviti da se dobro ohladi, a zatim staviti kašiku meda i izmiksirati. Dodati kašiku nutelle i dobro izmešati.
    2.    Oblatnu staviti između dve važne krpe da omekša. Voditi računa da se ne navlaži previše jer bi u tom slučaju bila žilava. Otprilike, 10 minuta je dovoljno tj. kada krajevi mogu da se saviju.
    3.    Marcipan razviti pomoću oklagije na pek-papiru. To je najlaše uraditi ako se preko njega stavi razrezana kesa za zamrzavanje i pređe se oklagijom preko kese.
    4.    Oblatnu premazati čokoladnim kremom. Zatim, pomoću pek papira, preneti marcipan na krem, odlepiti papir i pažljivo uviti rolat.
    Malo ga, blagim pokretima, valjati po stolu da ima lep, okrugao izgled, pažljivo da ne bi pukao.
    Rolat staviti na poslužavnik i ostaviti da se ohladi, pa iseći tankim nožem i servirati.

Posluživanje
Rolat se može i zamrznuti, ceo ili isečen.
Izvor:  www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar