NESQUIK – SAN TORTA





Sastojci:

Braon korica:

5 belanaca
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
Žuta korica:

5 belanaca
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile
Bela korica:

5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašika gustina
Fil:

15 žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400 gr nesquika
300 gr krem šlaga






Priprema:

Braon korica:

Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od čokolade. Ispeći koricu na 180°C  oko 10 – 15 minuta.

Žuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah puding od vanile. Ispeći koricu na 180°C  oko 10 – 15 minuta.

Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati 3 kašike gustina. Ispeći koricu na 180°C  oko 10 – 15 minuta.

Fil:
15 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera, pa dodati 10 kašika brašna i 2 dl mleka. Sve to zakuvati u 8 dl mleka. U vruće umešati 200 gr nesquika, a kada se sve ohladi dodati umućeni margarin, izmiksati i dodati još 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dl mleka.

Finalni postupak:
Ređati braon korica – fil – šlag – bela korica – fil -šlag – žuta korica – fil – šlag.



Izvor: http://www.kuvajmo-blogovski.com/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar