OVAKVU PILETINU DO SADA NISTE PROBALI: SESAME CHIKEN IZ PEĆNICE
Sastojci
1 salica 250 ml.
1kg. pilecih prsa
sol i peper
1 salica majoneze
1 manji luk(skroz mali)
60kom. slanih puter krekersa
1 salica sesama
DIPPING SAUCE:
1 salica majoneze
2 zlice meda
Priprema
1. Pileca prsa operite,posusite i isjecite na trakice.Posolite i popaprite.
2. SAUCE:U majonezu dodajte luk koji ste izrendali na najsitnijoj stranici trenice-rende.
Slane krekerse sameljite ili stavite u zip-lock kesu pa ih isitnite sa valjkom za kolace ili oklagijom.U krekerse dodajte sesam.
3. Isjecene trakice od piletine stavite u majonez sos i sve dobro izmijesajte sa rukama.
4. Svaku trakicu piletine uvaljajte u krekers smjesu.
Stavljajte u pleh oblozen sa pek paiprom i pecite u zagrijanoj pecnici na 220C oko 20min.Nakon 15min. okrenite ih s druge strane da dobiju finu braon boju.
5. DIPPING SAUCE:Fantastican sos sa ovom piletinom.
U majonezu dodajte med i dobro izmijesajte.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar