OVAKVU PILETINU DO SADA NISTE PROBALI: SESAME CHIKEN IZ PEĆNICE





Sastojci

    1 salica 250 ml.
    1kg. pilecih prsa
    sol i peper
    1 salica majoneze
    1 manji luk(skroz mali)
    60kom. slanih puter krekersa
    1 salica sesama
    DIPPING SAUCE:
    1 salica majoneze
    2 zlice meda





Priprema

    1.    Pileca prsa operite,posusite i isjecite na trakice.Posolite i popaprite.
    2.    SAUCE:U majonezu dodajte luk koji ste izrendali na najsitnijoj stranici trenice-rende.
    Slane krekerse sameljite ili stavite u zip-lock kesu pa ih isitnite sa valjkom za kolace ili oklagijom.U krekerse dodajte sesam.
    3.    Isjecene trakice od piletine stavite u majonez sos i sve dobro izmijesajte sa rukama.
    4.    Svaku trakicu piletine uvaljajte u krekers smjesu.
    Stavljajte u pleh oblozen sa pek paiprom i pecite u zagrijanoj pecnici na 220C oko 20min.Nakon 15min. okrenite ih s druge strane da dobiju finu braon boju.
    5.    DIPPING SAUCE:Fantastican sos sa ovom piletinom.
    U majonezu dodajte med i dobro izmijesajte.
     Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar