OVIM RUČKOM ZADOVOLJIT ĆE TE SVAKOG GOSTA JER OVO JELO JE NAPROSTO FENOMENALNO: MILANSKI ODRESCI


Volim ovakve recepte-gdje se sve stavi u tepsiju pa na sat u pećnicu i ručak je gotov...!!!Recept je iz starog broja "Hrana i vino"...i ime,sastojke i postupak prenosim u cijelosti....A odresci su odlični-fini i jako mekani i sočni...




Sastojci

    1 kg svinjskih ili junjećeg odrezaka
    oko 10 dag glatkoga brašna
    2 v.ž vegete
    sol,papar,ulje

    2 v.ž koncentrata od rajčice
    5-6 češnja češnjaka
    2 ravne v.ž šećera
    2 dcl bijeloga vina
    peršin




Priprema

    1.    Svinjske odreske stanjimo s kuhinjskim batom i dobro začinimo s vegetom i malo soli.Uvaljamo ih u brašno.Pola odrezaka  stavimo u vatrostalnu posudu(ili neki pekač za složence) poprskanu uljem.
    2.    Pospemo dijelom nasjeckanog češnjaka i peršina,šećerom i vegetom.Koncentrat od rajčice pomiješamo s bijelim vinom i tom mješavinom prelijemo odreske u tepsiji.

    3.    Po vrhu poredamo preostale odreske uvaljane u brašno.Pospemo s preostalim češnjakom,peršinom i vegetom.Dolijemo toliko vode da odresci budu prekriveni.Poprskamo uljem.
    4.    Pečemo oko sat i pol na 200 stupnjeva.Poslužimo uz prilog po želji-npr.pržene krumpire...

    Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar