Torta od banana i čokolade

Klasična i uvijek tako ukusna kombinacija čokolade i banana oduševiti će sve ukućane.




Sastojci

TIJESTO

    120 gr brašna
    250 gr šećera
    50 gr čokolade za kuhanje
    50 gr putera
    8 bjelanaca

KREMA

    500 ml mlijeka
    250 gr putera
    200 gr šećera
    100 gr čokolade za kuhanje
    8 žumanaca
    6 banana






Način pripreme

    Bjelanca umutite sa šećerom dok ne dobijete gustu smjesu.
    Puter otopite sa čokoladom pa dodajte bjelancima.
    Umiješajte brašno i dobro promiješajte pa tijesto prelijte u dva kalupa za tortu.
    Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
    U šerpu naspite mlijeko i pustite da provrije.
    Dodajte šećer i žumanca umućena sa brašno.
    Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
    Dodajte čokoladu i ostavite da se ohladi.
    Umutite puter sobne temperature u kremu pa s njim namažite biskvit.
    Poredajte banane, prekrijte kremom i složite drugi biskvit.
    Kremom premažite cijelu tortu i ostavite da se ohladi.

Izvor: domacica.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar