Sastojci
TIJESTO
120 gr brašna
250 gr šećera
50 gr čokolade za kuhanje
50 gr putera
8 bjelanaca
KREMA
500 ml mlijeka
250 gr putera
200 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
8 žumanaca
6 banana
Način pripreme
Bjelanca umutite sa šećerom dok ne dobijete gustu smjesu.
Puter otopite sa čokoladom pa dodajte bjelancima.
Umiješajte brašno i dobro promiješajte pa tijesto prelijte u dva kalupa za tortu.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
U šerpu naspite mlijeko i pustite da provrije.
Dodajte šećer i žumanca umućena sa brašno.
Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Dodajte čokoladu i ostavite da se ohladi.
Umutite puter sobne temperature u kremu pa s njim namažite biskvit.
Poredajte banane, prekrijte kremom i složite drugi biskvit.
Kremom premažite cijelu tortu i ostavite da se ohladi.
Izvor: domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar