FANTASTICNI PERECI

Ukusne i izdasne grickalice





SASTOJCI
Testo:
300 gr ostrog brasna
500 gr mekog brasna tip
40 gr svezeg kvasca
malo secera
1 kasicica soli
2 dl toplog mleka
3 dl tople vode
1 dl ulja

Premaz:
1 jaje

Slani preliv:
3 kasike mekog brasna
1 kasika soli
po potrebi hladne vode





PRIPREMA
1.U toplo mleko staviti 2 kasike ostrog brasna, malo secera i paketic kvasca i sacekati 10 minuta da kvasac nadodje.

2. Pomesati brasna sa uljem i solju i dodati kvasac te umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo. Dobro ga mesiti na pobrasnjenoj dasci bar 5 minuta uz dodavanje brasna ako je potrebno.
Prekriti testo i ostaviti na toplom 30 minuta da udvostruci kolicinu.

3. Pripremiti slani preliv. Pomesati so i brasno i polako dodavati hladnu vodu i mesati da nema grudvica.  Gustina je kao testo za palacinke.

4. Od uskislog testa kidati ili nozem odsecati male kuglice i prstima tanjiti u dug stapic. Smotati perecu i slagati na podmazan pleh.  Samo malo podmazati uljem.

5. Ostaviti da kisnu oko 10 minuta dok se rerna zagreje na 250 stepeni.

6. Pre stavljanja u rernu perece premazati umucenim jajetom. Peci perece do blago zute boje, izvaditi i staviti po njima slani preliv i vratiti jos 2-3 minuta da se lepo zarumene, a preliv osusi.

7. Uzivajte u njihovom ukusu !!!

8. Posna varijanta, bez mleka i jaja, samo voda i maslinovo ulje :)

9. U integralnoj verziji možete staviti brašno po želji :)

Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar