BAKINE VANIL KIFLICE NE TREBA VAM NI 20 MINUTA DA IH NAPRAVITE





Sastojci
    Tijesto
    300 g glatkog brašna
    100 g mljevenih lješnjaka (ili oraha)
    70 g šećera

    1 vanili šećer
    250 g maslaca ili margarina
    Za posipanje
    - šećer u prahu pomiješan s vanili šećerom





Priprema
    1.
    Dobro izradite maslac (margarin) sobne temperature sa šećerom i vanili šećerom. Dodajte mljevene lješnjake i brašno, te umijesite glatko tijesto.
    2.
    Od tijesta oblikujte kiflice ili tijestom punite mašinicu za kekse, te istiskujte oblike na lim prekriven papirom za pečenje.
    3.

    Pećnicu prethodno zagrijte na 180°C i pecite na srednjoj rešetki otprilike 10-12 minuta (vrijeme pečenja ovisi o debljini keksića, keksići moraju ostati svijetli). Pečene keksiće izvadite iz pećnice (naizgled će vam izgledati mekani, ali hlađenjem će postati prhki), ohladite ih na limu do toplog, a zatim ih uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i vanili šećera. Keksići su vrlo prhki, nježni, čak pomalo lomljivi i naprosto se tope u ustima.
    4.
    Ohladite do kraja, pa ih tek tada spremite u kutiju.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar