FIN LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ -ŠVEDSKA KREMPITA





Sastojci

3 kore lisnatog tijesta
3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja
1 l slatkog vrhnja
5 žlica šećera
1 paket višanja





Priprema

1. kore razvaljati na veliki lim izbockati vilicom i staviti da se peće, postupak ponoviti sa
sljedeće dvije kore
2. u soku od višanja skuhati puding od vanilije na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do
dvije da se kuha zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi
3. izlupati slatko vrhnje i slagati kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko
vrhnje-kora i gore posuti kolač sa šećerom u prahu ostaviti da se dobro ohladi i rezati na
kocke
Posluživanje
1,5 l soka od višanja ja otopim višnje iz frižidera i stavim da se cijede dobijem oko 3-4 dcl
soka a ostatak sipam vodu tako ide po receptu iako možete ako imate koristiti domaći sok
od višanja
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar