Sastojci
250 gr očišćenog špinata
100 gr margarina
1 šolja brašna
2 šolje mlijeka
4 jaja
200 gr milerama pomiješanog sa mladim sirom
200 gr pileće salame
so, biber
Način pripreme
Na rastopljenom margarinu propržite brašno, zatim uspite hladno mlijeko uz stalno miješanje.
Izmaknite sa ploče kad proključa.
U ohlađenu masu dodajte žumanca i isjeckan špinat, posolite, pobiberite i pomiješajte sa snijegom od bjelanaca.
Pecite u podmazanom plehu koji ste posuli brašnom 20ak minuta.
Kad se kora ispeče, istresite je iz pleha i zavijte u rolat. Ostavite da se ohladi.
Kad se ohladi razrolajte je, premažite mileramom i mladim sirom, prekrijte pilećom salamom i ponovo zarolajte.
Režite kriškuce otprilike 2 cm debljine.
Izvor: www.domacica.com
Nema komentara:
Objavi komentar