Brza jogurt pita





Sastojci:
tijesto:

    17dkg maslaca
    25 dkg brašna+ pecilni prašak
    10 dkg šećera+ vanilija
    4 žumanjka

fil:

    4 bjelanjka
    10dkg šećera
    3 jogurta /obična/
    2 kisela vrhnja
    5-6 žlica brašna
    -- kora od ne prskanog limuna





Priprema:

1. Tijesto:
2. umuti maslac sa šećerom , dodaj žumanjke i potom brašno.
3. Tijesto podijeli na 2 dijela . Jedan dio razvaljaj na tepsiju , a drugu polovinu ostavi u
frižider.
4. Fil:
5. bjelanjak umuti sa šećerom i limunovom koricom. posebno izmješaj jogurt i kiselo vrnje
i u to dodaj brašno. sastavi umućene bjelanjke sa mliječnom smjesom.
6. Postupak rada:
7. Tepsiju sa razvaljenim tijesto stavi u pećnicu , maksimalno 1o minuta. Izvadi i na to
istresi fil.
Ponovo vrati u pećnicu da se uhvati korica. izvadi ponovo tepsiju iz pećnice.
Izvadi onu polovinu tijesta iz frižidera, uzmi ribež i naribaj tijesto preko fila. Vrati u
pećnicu i do kraja ispeci .
Posluživanje
nikada ne pravim ovu mjeru. uvijek pravim mjeru i pola. tada to radim u velikoj tepsiji od
pećnice, šnite su tanje i meni ljepše.(coolinarika.com)
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar