Jednostavne i brze strudlice, bez dizanja tijesta, odmah se rade, u tijesto ne idu jaja, pa mogu dugo da ostanu svjeze u dobro zatvorenoj kutijici i 15 dana, a mogu se i zamrznuti pa vaditi po potrebi! Probajte i vi!
SASTOJCI
• 500g. brasna
• 1/2 praska za pecivo
• 100g. secera u prahu
• 1 vanilin secer • 200g. maslaca narezanog na listice
• 160ml. mlijeka
• 1/2 korica i sok od limuna
• 220g. nutelle za premaz
• 80-100g. przenih i mljevenih ljesnjaka
PRIPREMA
1. U posudu za miksanje stavite brasno s praskom za pecivo,secer i vanilin secer,koricu i malo soka od limuna,maslac izrezan na listice,i sve lagano izmiksajte.Na kraju dodajte mlijeko i sve jos jednom lagano izradite da dobijete tijesto bez grudica.
2. Prebacite ga na radnu povrsinu i formirajte 3 manje loptice,pa svaku razvaljajte srednje da ne bude ni debela , ni tanka.Svaku strudlicu premazite slojem nutelle,pa pospite przenim i mljevenim ljesnjacima.
3. Slozite strudlice sa razmakom jedna od druge,na podmazan i brasnom posut pleh,pa izrezati svaku na snite 2-3 cm. sirine.Ovo radimo da bi vec imali obiljezene trake,i da bi nam svaki komad bio isti. Zagrijati pecnicu na 175C.i peci 20 minuta.
4. Ohladiti 30 minuta.Pomocu ostrog noza izrezati snite,pomocu linija koje smo predhodno obiljezili.
Posluživanje
Pospite prah secerom i mljevenom vanilijom i posluzite.
Izvor: https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar