San svakog djeteta ! Tako sam nazvala ovu specijalnu tortu, jer joj se djeca najviše obraduju !






 Sastojci

    200 g Petit Beure keksi
    5 žlica smeđeg šećera (naravno u nedostatku može i bijeli)
    6 žlica šećera
    120 g maslaca
    500 g svježeg ili krem sira
    1 limun
    2 jaja
    2 Vanilin šećer Dolcela
    2 kisela vrhnja 20% masnoće (360 g)




 Priprema

    1.

    Okruglom kalupu za torte promjera 24 cm obložite dno masnim papirom i po njemu posipajte 2 žlice smeđeg šećera.
    2.

    Pećnicu stavite da se grije na 250C.
    3.

    200 g Petit Beure keksi sameljite i izmiješajte sa 3 žlice smeđeg šećera i 120 g prethodno otopljenog maslaca, sve dobro rukama izmiješajte.
    4.

    Stavite smjesu u kalup i utisnite da svagdje bude jednako raspoređeno, nemojte utisnuti prejako. Stavite peći točno 4 minute.
    5.

    Dok se to peče pripremite si žutu kremu: Izmiksajte 500 g svježeg sira, sok 1 limuna, 2 cijela jaja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
    6.

    Pečene kekse nakon 4 minute izvadite van i pećnicu smanjite na 170C. Žutu kremu prelijte preko keksi i stavite peći točno 20 minuta. Ako vam je teže razmazati kremu, možete kalup primiti u ruke i protresti lijevo desno da se krema rasporedi.
    7.

    Kada se to peče pripremite si bijelu kremu: Izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice običnog šećera i 1 vanil šećer.
    8.

    Kada se je žuta krema ispekla preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu.
    9.

    Torta mora stajati 4-5 sati u frižideru prije konzumiranja.


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar