Munchmallow - Jednostavan,brz i ukusan desertic.





Sastojci

    biskvit:
    150 gr. margarina
    200 gr. secera
    4 kom. zumancat
    200 gr. brasno
    3 zlice kakao praha
    1 paketic prasak za pecivo
    200 ml. mleka
    krema:
    4 kom. belancat
    200 gr. secera
    1 paketic vanilin secer
    prstohvat sol
    glazura:
    100 gr. cokolade
    3 zlice ulja
    30 gr. margarina





 Priprema

    1.

    Za biskvit:

    U zdelju u kojoj ce te miksati,dodajte omeksali margarin i secer.Izmiksajte dok masa postane penasta.Potom dodavajte jedno po jedno zumance i miksati dok se sve lepo poveze.
    2.

    Dodajte mleko,kakao,pecivo i brasno.Izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini dok se sve lepo poveze.Dobicete penastu pufnastu smesu.
    3.

    Pleh 30x35 premazite margarinom te pospite sa zlicom brasna.Izlijte masu,zagladite povrsinu,te pecite u predhodno zagrejanoj pecici na 180 stepeni 25 minuta.Najbolje proveriti cackalicom.

    Ostavite neka se biskvit hladi.
    4.

    U drugu posudu za mucenje,stavite belancat.Dodajte prstohvat sol,te miksajte mikserom dok belancat malo zacvrstnu.Potom dodajte secer i vanilin secer.Produzite miksati dok se secer otopi.Dobicete mazni i sjajni sneg.
    5.

    Premazite sneg na mlaki biskvit,zagladite povrsinu,te vratite kolac u pecnicu jos 5 minuta da se zapece.Kada se zapece,izvadite i ostavite da se ohladi.
    6.

    Za to vreme vi napravite glazuru.

    U tiganj,izlomite cokoladu,dodajte ulje i margarin.Mesajte dok se sve lepo otopi i poveze.Ostavite neka se prohladi,potom izlijti povrh kolaca,zagladite povrsinu te ostavite u hladnjak da se kolac stegne najbolje preko noci.
    7.

    Naredni dan,secite kolac ostrim mokrim nozem na kocke,te posluzite.
    8.

    Prijatno!


Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar