Divna pogača, cijela kuća miriše ! Svi je vole, recept sam dobila od moje tašte.






 Sastojci

    450g brasna
    125ml mljeka (toplog)
    125ml vode
    1 kocka kvasca (svjezeg)
    1 mala kasicica secera
    1 mala kasicica sol
    80ml ulja
    FIL:
    100g kravljeg sira i kasiku pavlake
    1 jaje
    I JOS :
    1 zumance za premazivanje ,susam i curokot za posipanje




 Priprema

    1.
    Pripremiti kvasac sa mlakim mljekom ,secerom i malo brasna ,kad nadodje kvasac sipati i ostale sastojke pa umjesiti tjesto i ostavit da odmara dok se ne podupla .
    2.
    Nadoslo tjesto podjeliti na 4 loptice ...
    Svaku loptu pobrasniti i razvlaciti oklagijom po duzini ,pripremiti fil od sira i jaja pa filovati jufkicu i omotati je u rolicu .
    3.
    Po dvije rolice prepletite .
    4.
    I u podmazanom kalupu(26cm)  savijati u krug pripremljene rolice .
    5.
    Ostaviti pogacu da odmara 20 min.
    Pred pecenje premazati zumancetom i posuti susamom i curokotom .
    6.
    Peci je u zagrejanoj rerni na 200°
    dok dobije finu tamno- zlatnu boju.


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar