Mekane, ukusne, pojesti samo jednu je nemoguća misija ! Probajte.





 Sastojci

    800 gr. brasna
    2 kom. jaja
    1 kom. belance
    1 paketic suhi kvasac
    1 zlicica sol
    pola zicice secera
    200 ml. ulja
    400 ml. mlakog mleka
    pola zlicica meda
    jos:
    1 kom. zumance
    1 zlica mleka
    po ukusu susam
    200 gr. putera






 Priprema

    1.

    Od pedvidzenog mleka,odvojite malo,te u njega stavite secer,kvasac i malo brasna.Izmesajte te ostavite sa strane da se kvasac aktivira.
    2.

    Za to vreme,u posudu u kojoj ce te mutiti,prosijte brasno.Dodajte sol,te sve lepo izmesajte.Potom dodajte ulje,jaje,belance,nadosli kvasac,med,te dodavajuci si vode,zamesite glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke.Povrsinu testa premazati malo ulje,te pokrijte prozirnom folijom te cistom krpom,te ostavite na toplo da testo narasta.
    3.

    Kada je testo udulalo svoj volumen,prebacite ga na pobrasnjenji radni stol.Tetso podelite na dva dela.Sa valjkom rastanjite testo,potom zasecite testo na 12 kiflica.Svaku kiflicu zarolajte,te redzajte u pleh na koji smo predhodno stavili pek papir.
    4.

    Kada smo zavrsili sa svim testom,ukljucite pecnicu da se zagreva na 220 stepeni.Na taj nacim,kiflice ponovo narastaju i dobiju na mekocu.
    5.

    Kada vam se pecnica zagrejala,premazite kiflice sa umucenim zumancetom pomesano sa mlekom,pospite sa susamom te potom na svaku kiflicu stavite po listic putera.Stavite peci dok blago porumene na povrsini.Nekih 25-30 minuta.

    Ostavite nek se prohlade,potom posluzite.
    6.

    Prijatno!


Posluživanje
Posluzite uz jogurt,sir,suho meso,salatu....masti na volji.


Izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar