Ferrero rocher torta





Sastojci

      .....Podloga.....
      300 gr napolitanki sa nugatom
      150 gr tostiranih ljesnjaka ( oguljeni i samleveni )
      200 gr nutele
      .....Fil......
      500 gr mascarpone
      200 gr ljesnjaka tostirani ( oguljeni i samleveni )
      100 gr nugat napolitanke ( izdrobene )
      400 gr nutele
      .....top...
      Nutela ca 300 gr
      Ferrero kuglice





Priprema

    Ljesnajke tostirajte ( poprzite ) na laganoj vatri u suhoj tavi kako bi pruzile laganu aromu. Kada se ohlade uklonite im koru ( istrljajte ih u kuhinjsku krpu da im opadne kozica. Sameljite a nesto iseckajte.
    Za podlogu pomesati izdrobljene napulitanke, ljesnjake i nutelu. Smesom prekriti podlogu kalupa ( ca 22 - 24  cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil
    Za fil pomesati izdrobljene kekse, ljesnjake, mascarpone i nutelu. Sjediniti i naneti na podlogu. Odgore premazati sa omeksalom nutelom. U frizider na par sati. Dekorisati ferrero kuglicama
    Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar