Flekica





Sastojci:

Biskvit:
   
-400 grama bjelanjaka (meni je to bilo 10 manjih jaja)
-prstohvat soli
-250 grama šećera
-120 grama rastopljenog maslaca ili margarina
-100 ml mlijeka
-350 grama glatkog brašna
-1 vrećica praška za pecivo
-1 žlica kakaa
-1 vrećica vanili šećera

Krema od vanilije:

-3 žumanjka
-100 grama šećera
-3 žlice brašna
-300 ml mlijeka
-1 vrećica želatine u prahu
-150 ml vrhnja za šlag




Priprema:

Bjelanjke izmiksajte sa soli i šećerom u čvrsti snijeg.

Dodajte ostale sastojke po malo mješajući žlicom.

U veliki protvan od pećnice stavite pek papir.

Od smjese ostavite 4 žlice sa strane za flekice.

Stavite bijelu smjesu na pek papir i poravnajte.

U četiri žlice bijele smjese dodajte žlicu kakaa i promješajte da se izjednači.

Žlicom pobacajte flekice po bijelom tijestu.

Pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min. Probajte iglom da li je pečeno.

Za kremu jedan dio mlijeka stavite u posudu i dodajte šećer pa zagrijte dok ne zakuha a šećer se ne otopi.

Žumanjke pomješajte sa brašnom i drugom polovicom mlijeka pa zakuhajte u mlijeku.

U ohlađeno dodajte istučeni šlag.

Želatinu namočite u 4 žlice vode pa kad nabubri zagrijte ali pazite da vam ne zakuha, dodajte ju u kremu mješajući.

Tijesto podjelite na dva dijela.

Stavite prvi dio, pa razmažite kremu te ju poklopite drugim dijelom.

Dobro ohladite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar