Kakao pita



 Recept sam pronasla kulinarici,probajte odlican kolac.




Sastojci

KORE

    1 jaje
    80 gr secera
    1 vanili secer
    100 gr margarina sobne temperature
    2 kasike mleka
    pola kasicice sode bikarbone
    300 gr brasna
    3 supene kasike kakaa( ja sam stavila 2 kasike neskvika i 1 kasiku kakaa)

FIL

    9 dcl mleka
    8 kasika secera
    9 kasika vrhom pune brasna
    2 vanili secera ili arome vanile
    130 gr margarina




Način pripreme

Kora

    Jaje,secer i vanili secer umutiti viljuskom,dodati kakao i mleko izmesati da nema grudvica,pa dodati brasno prosejano sa s.b.b,izmesati to zajedno i na kraju dodati naseckan margarin na kockice i umesiti testo.
    Podeliti testo na 4 dela i svaki posebno tanko razviti i peci na podmazanoj obrnutoj tepsiji.Korice peci na 180 stepeni oko 5 min to je dovoljno posto su jako tanke,nebrinite i ako budu tvrde one ce posle sat,dva kada ih isfilujete omekaniti

FIL

    7 dcl mleka,secer i vanili secer staviti da prokuva,u onih 2 dcl mleka staviti brasno i dobro mesati da nebude grudvica.
    Kada mleko prokuva dodati brasno i skuvati fil.
    U ohladjen fil ali ne do kraja da se ohladi neka bude malo mlak dodati umucen margarin.
    Fil podeliti na 4 dela i filovati svaku koru gore kao glazuru mozete po zelji otopiti malo cokolade

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar