Sastojci
4 jaja
1,5 dl ulja
8 kašika šećera
1,5 dl vode
250 gr brašna
1 prašak za pecivo,
1 vanilin šećer
1 konzerva kompota od trešanja
2 pudinga od vanilije
150 gr putera
2 slag kreme od cokolade
Način pripreme
Odvojite žumanjce i bjelance.
Žumance se muti sa šećerom i vanilija šećerom dok ne dobije svjetlu boju.
Polako dodajite ulje i vodu.
Brašno i prašak dobro umiješajte i dodajte u smjesu.
Na kraju umutite bjelanca u snjeg i dodajte u smjesu.
Peči u kalupu za torte 45 minuta,ostaviti da se dobro ohladi.
Trešnje procjedite (ostavite sok sa strane)
Sok od trešnje pomješajte sa vodom da dobijete kolicinu od 7dl
U tih 7 dl soka ukuhati puding koji smo razmutili sa malo vode. Puding ohladiti te dodati puter sobne temperature, dobro izejdnaciti.Koru prepoloviti na dvije jednake kore.
Filovati sa kremom od tresanja te po vrhu kreme poredati ocijedjene tresnje koje malo posecerimo, ako nisu slatke.
Stavimo drugu koru i preko svega prevucemo slag kremu od cokolade i ukrasimo po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar