Pripremite fine i ukusne turske pogačice

Uz malo truda vaše će vam nepce biti zahvalno.


Sastojci:

Tijesto:

500 g brašna, 1 vrećica kvasca, 300 ml toplog mlijeka, 50 ml ulja, sol.
Nadjev za pogačice:


400 g mljevene junetine, 1 glavica crnog luka, 2 paprike, 1 rajčica, malo
peršina, sol, papar, mješavina začina, mljevena crvena paprika.



Priprema:
U brašno dodati malo soli i kvasac, pa zamijesiti tijesto srednje mekoće,
dodavajući toplo mlijeko i ulje. Tijesto ostaviti da odstoji oko 1 sat. Na malo
ulja prodinstati sitno sjeckani crni luk i sitno sjeckane paprike. Dodati
mljeveno meso. U prodinstano meso dodati i sitno sjeckani, oljuštenu rajčicu ili malo rajčice iz konzerve, sol, papar, mješavinu začina te crvenu papriku.
Pred sam kraj dodati i sitno sjeckani peršin. Od tijesta napraviti 8 loptica. Na
pobrašnjenoj podlozi svaku lopticu razvaljati na veličinu palačinke. Na jednu
polovinu tijesta staviti 2 žlice nadjeva, ostaviti malo prostora oko krajeva
tijesta. Preklopiti drugom polovinom tijesta i zavrnuti malo krajeve. U većoj
tavi zagrijati ulje, staviti pogače te peći dok ne porumene sa obje strane.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar