Slatki šumski aspik




Sastojci

3 kesice crvenog želatina
700 ml mleka
300 g sitnog sira od obranog mleka
1 kašičica đumbira
sok od limuna
500 g šumskog voća
100 ml biljne pavlake



Priprema

U činijicu odvojiti deo mleka, dodati želatin, razmutiti i ostaviti da odstoji. Ostatak mleka zagrejati, dodati sok od limuna, đumbir i sitan sir. Sipati razmućen želatin, dobro promešati i postepeno dodavati šumsko voće. Lagano mešati varjačom i rasporediti u kalup. Ostaviti da se dobro ohladi. Gotov aspik prevrnuti na tacnu, ukrasiti umućenom pavlakom, iseći na manju parčad, servirati na tanjir i poslužiti.
Ova poslastica se odlikuje značajnom količinom visokokvalitetnih belančevina poreklom iz mleka i sira. Pažljivo je uklopite u dnevni jelovnik kako bi unos belančevina na dnevnom nivou bio u granicama preporučenih vrednosti.



Izvor: www.kuhinjica.rs
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar