Piškota torta s jogurtom i jagodama





Sastojci

    400 g piškota
    250 ml mlijeka
    5 žlica ruma
    200 ml slatkog vrhnja za šlag
    1 žlica naribane limunove korice
    2 Vanilin šećera Dolcela
    150 g šećera u prahu
    4 čvrsta jogurta (800 ml)
    2 vrećice Želatine Dolcela
    10 žlica vode
    400 g jagoda






Priprema

    Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.
    Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom. Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
    Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
    Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
    Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
    Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode. Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
    Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.


Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar