TORTA OD KOKOSA






Za biskvit

    15 bjelanjaka
    200 g šećera
    150 g brašna
    100 g kokosa
    3 žličice praška za pecivo

Za navlažiti biskvit:

    malo toplog mlijeka

Za kremu:

    15 žumanjaka
    1 l mlijeka
    150 g šećera
    srž mahune vanilije
    70 g oštrog brašna
    35 g škrobnog brašna
    100 g šećera u prahu
    300 g maslaca
    200 g čokolade
    100 g kokosa

Za posip:

    kokosovo brašno






Priprema:

Za biskvite:
mikserom miksajte bjelanjke postepeno dodajući šećer. Miksajte dok smjesa ne postane čvrsta. Oprezno umiješajte brašno prosijano sa praškom za pecivo. Na kraju umiješajte još i kokosovo brašno. Smjesu podijelite na tri djela po ispecite tri okrugle kore. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 C 20-ak minuta dok kora ne dobije lijepu zlatnožutu boju. Još vruću koru preliti sa malo toplo mlijeka. Ohladiti. Ponoviti postupak sa ostatkom smijese još dva puta.

Za kremu:
pomiješajte žumanjke sa šećerom i srži mahune vanilije. Dodajte 200 ml mlijeka (od 1 litre) brašno i škrobno brašno pa sve dobro izmiješajte.Ostatak mlijeka kuhajte na umjerenoj vatri dok ne zakuha. Kad zakuha umiješajte smjesu sa žumanjcima i vratite na vatru pa kuhajte uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ohladite. Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom u prahu. U izrađeni maslac umiješajte ohlađenu kremu od jaja. Dobivenu smjesu podijelite na tri jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari. U jednu trećinu kreme umiješajte rastopljenu čokoladu, u jednu trećinu kokosovo brašno a zadnju trećinu ostavite bez ikakvoga dodatka.

Slaganje torte:
kora, čokoladna krema, kora, žuta krema, kora, krema sa kokosom.Kremom od kokosa premažite i rub torte pa je posipajte kokosom. Ohladite prije posluživanja.

Izvor: www.thursdaycooking.com.hr
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar