" Sladoled " bez jaja i mleka






Sastojci

    šolja ~~~ 250 ml
    4 šolje smrznutih bresaka ili voće po izboru
    2 smrznute banane
    30 ml meda, javorov ili agava sirup






Priprema

    1.    Staviti zamrznute breskve ( ili bilo koje voće imate u zamrzivaču ) preliti sa medom ( kod mene je javorov sirup ) u zdelu koja može da se stavi u mikrotalasnu pećnicu i zagrejati prvo na 30 sekunde, izvaditi, promešati i ponovo vratiti na 30 sekundi i opet promešati i vratiti ponovo na 30 sekundi...kad ste izvadili zadnji put,promešati, breskve bi trebale da otpuste malo sokove a med da se otopi.Promešati.
    2.    U blender ili multipraktik sipati breskve sa medom, dodati isečene smrznute banane i sve dobro sjediniti dok ne dobijete kremastu masu.
    3.    Možete poslužiti odmah, ko voli mekši "sladoled ", kao moj muž ili sipati u posudicu i staviti u zamrzivač da se dobro stegne.
    4.    Prijatno!!!!!
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar