Domaći čokoladni sladoled bez jaja: Tri sastojka, 10 minuta i mnogo uživanja






Sastojci:

        ½ šolje + 2 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka (150 ml)
        3 kašike nezaslađenog kakaoa (24 g)
        1 šolje slatke pavlake (240 ml)






Priprema:

    Pripremite kondenzovano mleko koje ste kupili.
    Ukoliko želite sami da napravite kondenzovano mleko to možete učiniti na sledeći način.

    Uzmite jedan litar običnog mleka, sipajte ga u lonac i stavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok se količina uopla ne smanji. Mešajte kako ne bi zagorelo i povremeno skidajte penu. Dodajte jednu kesicu burbon vanilin šećera, ½ kašičice ekstrakta vanile i 150 običnog kristal šećera.

    Za ovaj sladoled biće vam potrebno samo ½ šolje i još dve kašike kondenzovanog mleka koju ćete pomešati sa kakaom. Umutite i ostavite sa strane. Za to vreme mikserom dobro umutite slatku pavlaku, pa potom pomešajte obe smese,pise zena.blic.rs

    Mešajte polako i nežno plastičnom špatulom. Sipajte u posudu, zatvorite kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar