ŠUMSKA ZAVODNICA





Sastojci:
500 ml voćnog jogurta okusa šumskog voća
500 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 instant želatina
450 g smrznuto šumskog voća
1 preljev za torte
400 g piškota




Priprema:

1  Smrznuto šumsko voće ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi.
2   Obruč za tortu (26 cm) obložiti folijom i staviti na tanjur za torte. Obložiti stranice obruča piškotama kojima je odrezan vrh radi lakšeg slaganja, a zatim obložiti dno tanjura.
3   U jednoj posudi izraditi slatko vrhnje u čvrsti šlag.
4   U drugoj posudi dobro izmiješati: jogurt sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Kad je dobro promiješano dodati instant želatinu i miksati da se želatina dobro izmiješa i otopi. Na kraju u ovu smjesu dodati šlag te ručno dobro izmiješati.
5  Šumsko voće ocijediti.
6  Polovinom kreme napuniti kalup, na nju složiti polovinu količine šumskog voća (200 g)  te prekriti preostalom polovinom kreme. Po vrhu rasporediti preostalo šumsko voće.
7   Pripremiti preljev za torte prema uputama na omotu pa preliti preko voća.
Posluživanje
Tortu prije rezanja držati u hladnjaku minimalno 4 sata ili najbolje preko noći.
Skinuti obruč s folijom pa poslužiti :)



coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar