ove je moja omiljena oblanda, obozavam griz i zato sto je mamina! Moja Mama nije neki veliki majstor za kolace ali ono sto zna da pravi, pravi savrseno :)
Sastojci
     1 velika solja za caj mleka
     20 kasika secera
     2 kocke cokolade za kuvanje
     8 kasika griza
     1 maragrin (250g)
     1 manje pakovanje oblande
Priprema
    prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne
    u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesati
    smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka
    griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan
Posluživanje
moja oblanda na slici je napravljena od duple mere i sa velike oblande
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar