Torta koja je oduševila mnoge, uvjerite se i zašto. Pogledajte recept.




Sastojci:

Biskvit:

4 jajeta
100 g šećera
60 g brašna
25 g kakaa
50 g otopljenog putera
60 g mljevenih oraha


Krema:

250 g čokolade za kuhanje
300 ml slatke pavlake
2 vanilin šećera

Sirup:

5 kašika šećera
6 kašika vode
1 vanilin šećer




Priprema:

Odvojite bjelanca od žumanaca; bjelanca umutite u čvrst snijeg, postepeno dodajte šećer. Zatim dodajte i jedno po jedno žumance. Kratko miksajte, pa dodajte kakao i brašno. Izmiksajte, pa dodajte otopljen puter. Na kraju dodajte i mljevene orahe, pa sjedinite smjesu. Sipajte u veliki pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 200 C, nekih 10-tak minuta. Pečen biskvit ohladite, pa režite na 3 jednaka dijela.

Krema: slatku pavlaku stavite da prokuha, dodajte vanilin šećer, pa prelijte preko izlomljene čokolade. Dobro izmješajte, pa ostavite da se stegne. Skuhajte sirup! Svako parče biskvita premažite hladnim sirupom, pa trećinom čokoladne kreme.

Cijelu tortu premažite kremom, dekorišite po želji, pa ostavite da se dobro ohladi! Kada se ohladi i stegne, režite na parčad!


Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar