Brza šampita



Pjenasta sa sočnom podlogom.



Sastojci

    10 žumanjaka
    10 kašika šečera
    5 kašika mljeka
    2 kašike ulja
    2 kašike vode
    10 kašika brašna
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šečer

ŠLAG

    10 bjelanjaka
    1 vanilin šečer
    400-500 gr šečera
    1 dl vode




Način pripreme

    Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo.
    Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
    Peči na 180c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera.
    Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu.
    Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka.
    Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
    Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar