Pjenasta sa sočnom podlogom.
Sastojci
10 žumanjaka
10 kašika šečera
5 kašika mljeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šečer
ŠLAG
10 bjelanjaka
1 vanilin šečer
400-500 gr šečera
1 dl vode
Način pripreme
Žumanke odvojiti, dodati vanilin šečer, obični šečer, I mutiti dok ne postane pjenasto I svijetlo.
Dodati vodu, ulje I mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
Peči na 180c. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šečera, vode I vanilija šečera.
Bjelanke umutiti u snijeg I postepeno dodavati u agdu.
Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanjaka.
Zapeči u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar