VOĆNI UŽITAK

...kremasto, lagano, voćno…



Sastojci

    Biskvit
     8 bjelanjaka
     8 kašika šećera
     8 kašika brašna
     i još 2 dl vrućeg mlijeka
    Krema
     8 žumanjaka
     8 kašika šećera
     5 kašika oštrog brašna

     5 dl mlijeka
     2 vanilij šećera
     250 gr margarina
     500 gr jagoda
     3 šlag pjene



Priprema

    Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.
    Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.

    Šlag napraviti prema uputi proizvođača.
    Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
    Uživajte!!!!!
    Izvor:  www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar