Paganini kocke

Sastojci:

Biskvit:

-17 bjelanjaka
-17 zlica šećera
-3 žlice kakaa
-500 g prženih i mljevenih lješnjaka
-1 šalicu lješnjaka ostaviti za fil

Fil 1:

-17 žumanjaka
-300 g šećera u prahu
-1,5 dcl vode
-200 g čokolade za kuhanje
-300 g maslaca

Fil 2:

-5 žlica šećera
-10 zlica skrobnog brasna
-1,5 dcl vode

Ganache krema

-200 g čokolade za kuhanje
-250 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz čvrsti skupa sa šećerom.

Kuhaćom lagano umijesajte lješnjake i kakao.

Od te smjese ispecite tri kore na masnom papiru.

Svaku koru kada se ohladi prepolovite, tako da vam od jedne ispadnu dvije. Sve skupa ćete imati 6 kora.

Skuhajte zumanjke sa šećerom i vodom na pari.

Dodajte čokoladu i sklonite s vatre.

Skuhajte skrobno brašno s vodom i šećerom, dok ne dobijete žitku masu ko za princezice.

Ostavite oba fila da se ohlade, te fil 2 umiješajte u prvi fil s čokoladom, dodajte salicu lješnjaka i umuceni maslac.

Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umiješajte čokoladu, te prelijte kao glazuru.

Uzmite prvu koru, na nju namazite kremu i tako dok imate kora, na kraju prelijte s ganache kremom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar