Čokoladne kremšnite


Sastojci

     500 grlisnatog tijesta (2 kore)
     5 žlica šećera u prahu
    Krema
     250 ml mlijeka
     2 žutanjka
     60 ml slatkog vrhnja
     50 grčokolade s većim udjelom kakaa (oko 70%)
     50 gr šećera
     1 žlica brašna
     1 žlica gustina
     1 štapić vanilije

Priprema

    Pećnicu zagrijti na 210°C.

    Tijesto razvaljati u pravokutnik veličine oko 20 x 30 cm do debljine 2 do 3 mm.

    Staviti ga na lim pokriven masnim papirom i peći dok ne dobije boju. Izvaditi iz pećnice, izdašno posuti šećerom u prahu i karamelizirati 2 minute u pećnici. Izvaditi i pustiti da se ohladi.

    Za kremu zagrijati do vrenja mlijeko sa štapićem

    vanilije koji ste prethodno raspolovili i sastrugali sjemenke. Skuhati i srž vanili štapića.

    Žumanjke i šećer istući pjenjačom dok smjesa ne postane pjenasta.

    Dodati brašno i gustin, zatim dio mlijeka.

    Izvaditi skuhani štapić vanilije i uliti kremu u lonac s ostatkom mlijeka.

    Kuhati 2 minute neprestano miješajući.

    Izliti u posudu, dodati usitnjenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi.

    Skuhanu kremu prekriti prozirnom folijom i staviti na hladno.

    Istući slatko vrhnje u šlag.

    Pomiješati ohlađenu kremu i šlag.

    Tijesto izrezati tako da se dobiju tri dijela. Jedan ćete dio morati spojiti iz dva komada.

    Složite kolač tako da naizmjenice slažete sloj tijesta i kreme.

    Pospite kakaom i poslužite ohlađeno.

   

    coolinarka.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar