Fantastične kocke sa makom, morate probati.
Sastojci
BISKVIT SA MAKOM (X2)
3 belanca
3 kašike šećera
50 gr mlevenog maka
1 supena kašika oštrog brašna
1 kašika ruma
1 kafena kašičica praška za pecivo
BELI BISKVIT:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike mekog brašna
2 kašike ulja
1 kašika ruma
1 kafena kašičica praška za pecivo
KREMA:
700 ml mleka
200 gr bele Milke
100 gr šećera
9 žumanaca
1 komad praška za puding okusa slatke pavlake
2 kašike oštrog brašna
250 ml slatke pavlake
1 kesica želatine
Način pripreme
Biskvit sa makom i beli biskvit
Belanca istucite u čvrsti sneg, pa onda dodajte šećer i još kratko tucite.
Sve suve sastojke pomešajte i dodajte u sneg, varjačom mešajte dok se smesa ne sjedini.
Rum dodajte na kraju i kratko mešajte.
Prebaciti testo na lim za pečenje dimenzija 20x30. (lim obložite pek papirom)
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.
Ponoviti postupak za drugu koru od maka i za belu koru.
Krema
Penasto umutite žumanca sa malo toplog mleka, onda umutite puding prašak sa šećerom i brašnom.
Belu Milku rastopite u mleku, pa dodajte žumanca i brašno.
Kremu prespite u drugu posudu, prozirnom folijom prekrijte površinu. Ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku čvrsto istucite, te onda umiksajte u kremu koja se ohladila. Na kraju dodajte pripremljenu želatinu.
Podelite krenu na tri dela.
Filovanje
Filujte kore tako da bela kora ide u sredinu. Na kraju pospite kolač makom.
Ostaviti kolač da se dobro ohladi i stisne.
Ohladiti preko noći
Nema komentara:
Objavi komentar