Milka kocke sa makom



Fantastične kocke sa makom, morate probati.



Sastojci

BISKVIT SA MAKOM (X2)

    3 belanca
    3 kašike šećera
    50 gr mlevenog maka
    1 supena kašika oštrog brašna
    1 kašika ruma
    1 kafena kašičica praška za pecivo

BELI BISKVIT:

    3 belanca
    3 kašike šećera
    3 kašike mekog brašna
    2 kašike ulja
    1 kašika ruma
    1 kafena kašičica praška za pecivo

KREMA:

    700 ml mleka
    200 gr bele Milke
    100 gr šećera
    9 žumanaca
    1 komad praška za puding okusa slatke pavlake
    2 kašike oštrog brašna
    250 ml slatke pavlake
    1 kesica želatine





Način pripreme

Biskvit sa makom i beli biskvit

    Belanca istucite u čvrsti sneg, pa onda dodajte šećer i još kratko tucite.
    Sve suve sastojke pomešajte i dodajte u sneg, varjačom mešajte dok se smesa ne sjedini.
    Rum dodajte na kraju i kratko mešajte.
    Prebaciti testo na lim za pečenje dimenzija 20x30. (lim obložite pek papirom)
    Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.
    Ponoviti postupak za drugu koru od maka i za belu koru.

Krema

    Penasto umutite žumanca sa malo toplog mleka, onda umutite puding prašak sa šećerom i brašnom.
    Belu Milku rastopite u mleku, pa dodajte žumanca i brašno.
    Kremu prespite u drugu posudu, prozirnom folijom prekrijte površinu. Ostaviti da se ohladi.
    Slatku pavlaku čvrsto istucite, te onda umiksajte u kremu koja se ohladila. Na kraju dodajte pripremljenu želatinu.
    Podelite krenu na tri dela.

Filovanje

    Filujte kore tako da bela kora ide u sredinu. Na kraju pospite kolač makom.
    Ostaviti kolač da se dobro ohladi i stisne.
    Ohladiti preko noći

Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar