Kokos Kinder snite






Sastojci

     Kore
     7 cijelih jaja
     100g secera
     100g svenamjenskog brasna
     7 velikih kasika tople vode,,ili crne kafe (ja sam koristila kafu)
     1 prasak za pecivo
     20g kakao praha
     Kokos Krema
     400ml kokos mlijeka (ja koristim gusto kokos mlijeko iz konzerve)
     200ml slatkog vrhnja
     100g gustina
     1 vanila secer
     250g maslaca/margarina
     250g secera u prahu
     30g kristalnog secera
      nekoliko kapi kokos esencije (po zelji)
     Glazura
     200ml slatkog vrhnja
     250g cokolade za kuhanje (ja sam koristila sa 60% kakaa)
     2-3 kasike meda ili secera u prahu za sjaj
     50g maslaca/margarina
     Za posipanje
      puno kokosa...po zelji






Priprema


    Velicina pleha 40x30

    Prvo izvaditi i jaja i maslac/margarin iz frizidera da stanu bar 2-3 sata  na sobnoj temperaturi.Maslac ce vam biti potreban omeksan,,a jaja se bolje mute kad malo stanu na sobnoj temperaturi.


    Prvo skuhati kremu.

    U serpu zakuhati kokosovo mlijeko i slatko vrhnje.Vi mozete staviti i obicno mlijeko, ja volim slatko vrhnje jer krema bude jako kremasta. Po zelji,,

    Zamutiti gustin, vanila secer,i kristalni secer sa malo mlijeka u posebnoj posudici,,pa umjesati u smjesu od kokos mlijeka i vrhnja,neprestano mjesati dok smesa ne postane gusta (kao puding).Dodati nekoliko kapi esencije kokosa.

     Skinuti sa vatre,pokriti plasticnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Dok se krema hladi, pecite kore.

    Pjenasto umutiti maslac/margarin sa prah secerom, pa sjedinjiti sa ohladjenom kremom. Jos dobro izmiksati 2-3 minute.


    Cijela jaja umutiti sa secerom dok ne dobijete prilicno pjenastu masu.

    U malu zdjelicu pomjesajte suhe sastojke, brasno,prasak za pecivo i kakao prah. Umjesajte u smjesu od jaja, pa miksati jos nekoliko trenutaka, da se dobro izjednaci. Na samom kraju dodato toplu vodu/kafu i  jos malo promjesati.

    Rernu dobro ugrijati, pleh pokriti pek papirom i namastiti. Izliti smjesu od jaja ,pa peci na 180C otprilike 25-30 minuta. Moja rerna  malo slabije pece,,,samo gledajte da se pojave mali mjehurici ...znaci kore su gotove,,nemojte da ih presusite. Ja ih licno volim suhe.Cim vidim mjehurice, i da je kora zarumenila,,vadim iz rerne.

    Tko pecenu koru staviti da se hladi.

    Hladnu prerezati na pola.


    Glazura,,,,

    Zagrijati slatko vrhnje(ne smije da zakipi),pa dodati cokoladu i mjesati dok se cokolada ne rastopi. Zatim dodati maslac,malo promjesati da se sve fino sjedinji,i na kraju dodati med/secer u prahu.

    Ja takodjer dodam i malo ruma. Ovaj put sam stavila Malibu rum, liker od kokosa.Naravno ,po zelji.

    Ostaviti da se hladi,,povremeno mjesajuci.

    Filovato kolac na ovaj nacin..

    Kora

    Cokoladna glazura

    Kokos krema

    Kora

    Kokos krema

    Cokoladna glazura

    Obilato posuti kokos brasnom
 
    I drugu koru mozete namazato Cokoladom.Ja sam pretjerala na prvoj kori,,pa sam znala da ce mi zafaliti na kraju.



Izvor: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar