Štrudlice sa džemom od šljiva




 Sastojci:

    200 gr masti
    150 gr šećera u prahu
    2 kašike jabukova sirćeta
    9 kašika hladne vode
    550 gr brašna
    1 kašičica sode bikarbone
    Šećer u prahu
    1 vanilin šećer
    džem od šljiva





Priprema:

U posudu staviti mast i šećer u prahu.

Umutiti da bude penasto pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno.

Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.

Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela.

Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.

Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela.

Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir.

Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova.

Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom.

Peći na 170 stepeni 20 minuta.

Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.

Prijatno!
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar