Gris kocke

Ovoga mi se vikenda baš i nije nešto kuhalo pa sam si željela olakšati život jednim jednostavnim kolačem čija priprema ne bi dugo trajala. Kako su moji klinci veliki ljubitelji kuhanog grisa na mlijeku, odlučih taj isti gris ugurati u kolač i tako si skratiti kompletnu pripremu.




Sastojci

ZA PODLOGU

    1/2 l vode
    1/2 l mlijeka
    20 dag šećera
    20 dag grisa
    10 dag čokolade

Za kremu

    1 l mlijeka
    4 pudinga od vanilije
    10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
    15 dag margarina
    2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)

ZA ČOKOLADNU GLAZURU

    15 dag čokolade,
    3 žlice ulja,
    5 dag margarina,
    2 žlice šećera u prahu,
    5 žlica mlijeka





Način pripreme

    Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom.
    Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna.
    U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.
    Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu.
    U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom premazati podlogu od grisa.
    Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar