ROLNICE SA KREMOM OD VANELIJE






Sastojci

    Za rolice:
    500 g zamrznutog lisnatog tijesta
    maslac za kalupe
    1 jaje

    Za kremu:
    1 Želatina
    50 ml vode
    500 ml mlijeka
    1 Prašak za puding vanilin
    1 žlica Gussnela
    3 žumanjka
    150 g šećera
    1
    Vanilin šećer
    200 ml vrhnja za šlag

    Za posluživanje:
    šećer u prahu





Priprema

    Za rolice:
    1.    Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).
    2.    Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.
    3.    Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.
    4.    Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.
   
    Za kremu:

    1.    Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.
    2.    Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.
    3.    Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.
    4.    U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.
    5.    Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.
    6.    Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.
    7.    Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.
    8.    Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.
    9.    Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

Posluživanje
Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Izvor: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Predlažemo da pogledate:

Nema komentara:

Objavi komentar