Ružice sa kokosovim brašnom





Sastojci:

    250 gr putera
    200 ml. gusceg jogyrta ili 4 kasike kisele pavlake
    2 jaja
    100 gr. kokosovog brasna
    1 prasak za pecivo
    450 gr. brasna

Fil:

    pola rebra putera (50 gr.)
    2 kasike ulja
    kokosovo brasno

Agda-Sirup:

    600 gr. secera
    650 ml. vode





Priprema:

    Puter omeksajte na sobnoj temperaturi pa izmutite sa jajima.
    Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.

    Nemojte mutit mikserom nego zlicom ili viljuskom.
    Dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo pa izmjesajte.

    Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu.
    Ne previse tvrdo ali ni previse mekano.

    Namazite uljem i zamotajte u vrecicu.
    Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete.

    Otopite pola rebra putera (50 gr.) sa dvije kasike ulja.
    Razvijeno tijesto poprskajte masnocom i pospite kokosovim brasnom.

    Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane.
    Rasjecite izmedju dvije rolne, pa ih podjelite, a potom svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine.

    Ruzice redajte u nauljenu tepsiju.
    U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte i cetkicom namazite ruzice.

    Pecite na 350F-180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu.
    Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu i maknite sa peci da se malo prohladi.

    Gotove ruzice zalite agdom i ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu.

    Prijatno!

Izvor: tortekolaci.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar